Screencast: Troubleshooting Audio Not Playing in Articulate Storyline 360 via Parallels

Today I experienced something I have never experienced in all of my time using Articulate software via Parallels on my Mac…all of a sudden (I say this because it had been working perfectly fine earlier in the day), I could no longer hear audio that I had inserted into a project in Articulate Storyline.

  • Not while in the Audio Editor
  • Not while previewing on the timeline
  • Not in preview mode

Video was also being screwy (freezing on the initial frame, while the scrub bar played through with no audio in preview. Today was not a day that I needed these dramatics, so I sent out a panicked tweet.

As I was about to hop on a call with Alex (@StyleLearn), Articulate called me…and AMEN, because I had not yet gotten to the point of desperation of submitting a support ticket. They could tell that I needed them today.

The lovely Victor walked me through adjusting sound settings in Parallels, and it worked! Although, I’m still not sure why Parallels was all of a sudden deciding not to pick up my Bose headphones, even though I could hear through them the same audio files in my Storyline project in other applications (such as iTunes)…weird, no?

Whatever it was, I’m glad it wasn’t a poltergeist, and I was relieved to have it resolved so quickly (THANK YOU, Articulate!). If you find yourself in this weird predicament (now or 10 years from now, don’t worry, I’ll metadata tag the heck out of this post), hopefully this screencast helps you out and saves you some sanity.

Check out the screencast below!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *